Produktionsbolaget Affekt Film, som i samband med jubileumsåret spelar in en kortfilmsserie om historiskt betydelsefulla personer från Trollhättan, söker nu skådespelare. Det skriver 7Dagar Trollhättan.

Totalt ska sex filmer om fem minuter tas fram där historien om ett gäng trollhättebor som haft stor betydelse för staden berättas.

- Vi vill lyfta fram sju personer som på något sätt varit med och bidragit till formandet av Trollhättan, berättar Johan Fågelström, Affekt Film, för tidningen.

Filmernas huvudkaraktär blir fotografen Ida Mellgren, som under slutet av 1800-talet bedrev en ateljé i staden.

- Tanken är att filmerna ska kretsa kring Idas studio och att de andra personer ska bli avfotograferade. De kommer berätta något för henne som de har varit med om och så kommer det blandas med tillbakablickar till den händelsen, säger John Tornblad vid Affekt Film.

Personerna vars historia kommer berättas är Gunnar W Andersson, Betty Back, Magnus Åberg, Annie Wallén och Gustava Melin. Dessutom kommer händelsen Önanupproret ha en roll i filmerna.

Nu eftersöks skådespelare till både huvudroller och mindre roller.

- Vi vill ha in så många trollhättebor som möjligt framför kameran. Dels ska vi tillsätta de sju huvudkaraktärerna och dels olika sidokaraktärer. Vi kommer behöva folk i alla åldrar, berättar Fågelström.

Söndagen den 14 februari hålls en öppen casting i Studiefrämjandets lokaler på Kungsgatan mellan 11:00-14:00.