Nyårsafton 2015 i Trollhättan blir något alldeles extra.

Nyårsafton blir startskott för inte bara det nya året, utan även Jubileumsåret 2016; då Trollhättan firar hela 100 år som stad. Den speciella dagen till ära bjuds det på ett fullspäckat schema i city.

- Man kan räkna med en rad aktiviteter i centrum från lunch och ända fram till 17:00 då nyårsfyrverkeriet släpps loss, berättar Jenny Persson, projektledare 100-årsfirandet, i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer det arrangeras en nyårspromenad med historia om Trollhättans anrikaste byggnader och staden i sig, där N3 Kulturskola passar på att förgylla promenaden med musik längs vägen och så bjuds det på fika. Även på Swania, Villa Stranna, Odd Fellow, Villa Elfhög och Hamnmagasinet anordnas aktiviteter under eftermiddagen.

- Mellan klockan 11-17 är det också Vinter på Spikön och då kommer bland annat den nya effektbelysningen att tändas för första gången. Dessutom finns möjlighet till fika och korvgrillning, säger Persson.

Dagen avslutas vid fallområdet med nyårstal, traditionsenligt fallpåsläpp och fyrverkerier.

- Jag kan lova att man i samband med detta kommer att se fallområdet i ett helt nytt ljus. Det blir effektbelysning i omgivningarna kring Åkersbergsvägen, Hojums Kraftstation och i delar av fallområdet. Belysningen kommer att vara tänd fram till 20:00.