Tillsammans med företagsinkubatorer i Uppsala och Luleå kommer Innovatum i Trollhättan att driva Nordens första rymdinkubator.

Inom European Space Agency, eller ESA, finns i dagsläget elva rymdinkubatorer vars syfte är att stimulera nystartade bolag som inriktar sig på rymdteknik. Idag, fredagen den 18 december, invigs ytterligare en rymdinkubator - och det i Sverige.

- Regionen runt Trollhättan är och har länge varit starka inom flyg- och rymdindustrin i och med GKN Aerospace och dess leverantörer, kommenterar Peter Zienau, VD Innovatum, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Uppsala Innovation Center och Arctic Business Incubator i Luleå har Innovatum fått uppdraget att driva vad som blir Nordens första rymdinkubator.

- Vi är duktiga på rymdteknik i Sverige och har potential att få fram fler företag med rymdkoppling. Den här satsningen ska stimulera fler forskare, ingenjörer och små företag att förädla och förverkliga sina affärsidéer. Genom att stödja innovation vill vi på sikt skapa fler arbetstillfällen, säger  Rymdstyrelsens generaldirektör Olle Norberg.