HockeyTvåan Södra A Vår har dragit igång för Trollhättans HC Goblins, och det med bravur. Igår besegrade laget Töreboda på bortais och glider nu upp i ledning.

Trollhättans HC Goblins lyckades få med sig sex poäng från höstens spel och kliver, i och med gårdagens seger, upp i toppen av tabellen.

Det var hemmalaget som inledde årets första möte starkast, då man tog ledningen efter endast dryga minuten spelad. Töreboda utökade dessutom sin ledning till 2-0, som också blev periodsiffrorna.

I matchens andra period var det istället Goblins som visade framfötterna, när Mattias Lundgren höll sig framme och reducerade (2-1). Efter en lagutvisning för Töreboda, kunde Trollhättelaget även kvittera matchen i powerplay genom Victor Kjellsson strax innan periodslut.

Även den tredje och sista perioden tillhörde Trollhättans HC, eller mer sagt Markus Twillman. Lagkaptenen satte både 2-3 och 2-4 och punkterade därmed matchen med sex minuter kvar att spela. Töreboda fick in ett reduceringsål halvminuten innan slutsignalen ljöd, men kom aldrig närmre än så.

Goblins går nu upp i serieledning, med nio (6+3) inspelade poäng efter en spelad match. Nästa möte i HockeyTvåan spelas den 9:e januari mot bottenlaget Göteborgs IK.

3-4 (2-0) (0-2) (1-2)