Trollhättans HC Goblins kunde inte stå emot Kungälvs offensiv när den tidigare tabelltvåan besökte Slättbergshallen i går kväll.

Kungälv ångade på direkt från start och kunde ta ledningen redan efter dryga två minuter spelade. Och gästernas offensiv tog inte slut där. Inom tio minuter från nedsläpp hade Goblins åkt på ett tremålsunderläge, som visade sig bli alldeles för stort denna kväll.

Trollhättelaget bjöd dock hemmapubliken på ett reduceringsmål innan periodslut, när Marcus Carlsson gjorde sitt sjätte mål för i år (1-3).

I den andra perioden bjöds Goblins in i matchen när gästerna åkte på flertalet tvåminutare i båset. Tyvärr kunde inte Trollhättegrabbarna förvalta överlägena som gavs utan det var istället Kungälv som utökade sin ledning med både 1-4 och 1-5. Efter fem insläppta mål, på endast fjorton skott, fick Goblins annars så stabila Emil Lundberg åka och sätta sig i slutet av andra. In kom Andreas Melin, som höll tätt resterande minuter av matchen.

Goblins snyggade till siffrorna något när Victor Kjellsson gjorde 2-5 med sex minuter kvar att spela.

Förlusten innebär att Goblins faller ned från sin långvariga förstaplats i tabellen. Nu återstår endast fyra omgångar kvar av vårsäsongen, med nästa match den 4 februari hos Kållered SK.