Film Västs samproduktion Pojkarna har chans att kamma hem prestigefyllda "Grolsch People Choice Award" under Torontos internationella filmfestival.

Pojkarna, som är regisserad av Alexandra-Therese Keining, kommer att ha sin världspremiär inför besökarna på Toronto International Film Festival och är alltså med och tävlar i huvudtävlingen för Grolsch People Choice Award. I fjol kammades priset hem av succén "The Imitation Game" som även kom att vinna Oscar för bästa film.

Långfilmen Pojkarna är baserad på boken med samma namn, skriven av Augustpristagaren Jessica Schiefauer, och handlar om tre flickor på gränsen mellan barndom och vuxenliv. På dagarna utsätts flickorna för förolämpningar av sina skolkamrater, men på natten förvandlas de till pojkar genom att dricka nektar från en speciell blomma.

- Det är med stor tillfredsställelse vi konstaterar att Alexandra-Therese Keinings film får sin världspremiär vid en av världens mest framstående filmfestivaler och att filmen också tävlar i anslutning till festivalen. Det visar att vår filmregion är konkurrenskraftig i spelet om den internationella filmpubliken, både vad avser kvalitet och publik tilltal, säger Tomas Eskilsson, VD Film Väst, i ett pressmeddelande.

Toronto International Film Festival äger rum den 10-20 september.